Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yermuk’a varil bombası

Suriye ordusuna ait bir helikopter, abluka altındaki Yermuk mülteci kampına varil bombası ile saldırdı.



Yermuk mülteci kampındaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir helikopterin 6 günden bu yana terör örgütü IŞİD ile Eknaf Beytül Makdis örgütü arasında yoÄŸun çatışmaların yaÅŸandığı Yermuk mülteci kampındaki yerleÅŸim bölgesine "varil bombasıyla" saldırdığını söyledi.

Kampta Filistin kız ortaöÄŸretim okulu çevresinde IŞİD ile Beytül Makdis güçleri arasında ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığını ifade eden Ebu Ubeyde, "Çatışmalar ve rejim güçlerinin bölgeye ağır silahlarla saldırması sonucu siviller korkudan dışarı çıkamıyor. Kampta insani durum gün gittikçe kötüleÅŸiyor" dedi.

Ubeyde, Esed güçlerinin hava saldırısında ölü ve yaralıların olup olmadığına iliÅŸkin bilgi vermedi.

Suriye Genel Koordinasyon Komitesi (SRGC) de Esed güçlerinin Yermuk kampına yerden atılan füzelerle saldırdığını açıkladı.

Kızılay sorumlusu gözaltında

Rejim güçleri Kızılay sorumlusu Cemal Hamad’ı da, kamp dışında gözaltına aldı.

Kaynaklar, Hamad'ın gözaltına alınmasıyla ilgili detaylı bilgi vermedi. 

BaÅŸkent Åžam'ın 10 kilometre güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin ablukası altında bulunan Yermuk mülteci kampında, ülkedeki iç savaÅŸ öncesinde 180 bini Filistinli olmak üzere yaklaşık 950 bin kiÅŸi yaÅŸarken, ÅŸimdi bu rakamın 18 bin civarında olduÄŸu bildiriliyor.

Yermuk mülteci kampında geçen hafta bir Hamas yöneticisinin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından, IŞİD ile kamptaki Beytül Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. 

Esed güçlerinin ablukası nedeniyle kampa elektrik ve su saÄŸlanamıyor.

Temmuz 2013’te baÅŸlayan ağır rejim kuÅŸatması nedeniyle kamptaki en az 200 kiÅŸi açlıktan öldü.

 

 
 

 

 

 
 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.